MannsForum

Ny spleis for å fortsette rettsaken mot NAV

I dag, 15 mai 2024 ble det levert stevning mot Staten v/ Arbeids og velferdsdirektoratet i anledning NAVs rettsforståelse av bidragsforskriften.

I dag, 15 mai 2024 ble det levert stevning mot Staten v/ Arbeids og velferdsdirektoratet i anledning NAVs rettsforståelse av bidragsforskriften.

MannsForum startet våren 2021 med arbeidet for å få avklart lovligheten av NAV sin praksis angående belønning av samværssabotasje ved å øke barnebidraget hos den bidragspliktige når denne blir utsatt for samværssabotasje. 

MannsForum forsøkte da å føre saken som gruppesøksmål, noe som staten har greid å få avvist i både tingrett, lagmannsrett og høyesterett. Men MannsForum har ikke gitt seg av den grunn, og jobbet videre med å få anlagt saken som fastsettelsessøksmål da dette ble vurdert som mest egnet når gruppesøksmålet ble avvist.

Også dette forsøker staten å få avvist, til tross for at både NAV direktøren og tidligere barne- og familieminister Ropstad har gitt uttrykk for at de har ønsket å få spørsmålet prinsipielt vurdert av retten.

Mens MannsForum er en organisasjon med begrensede økonomiske midler har vår motpart, staten, ubegrensede ressurser, og det kan virke som at staten sin strategi er å trenere saken så lenge som mulig for å få MannsForum til å gi opp på grunn av begrensede økonomiske midler. Ikke ulikt en del foreldre med fri rettshjelp som noen ganger forsøker å utarme den andre forelderen økonomisk med gjentatte saker om samvær, frem til samværsforelder til slutt ikke har råd til mer advokathjelp.  

Men MannsForum ønsker ikke å gi seg, og derfor søker vi din hjelp til å få gjennomført søksmålet helt til en endelig avgjørelse.

Men i denne spleisen åpner MannsForum opp for at du selv får mulighet for å ta stilling til hva din donasjon evt. skal øremerkes til ved å skrive ditt valg i kommentarfeltet på spleisen. Følgende muligheter er aktuelle:

Skriv ordet før parentesen når du donerer, og husk at donasjoner på mellom 500 kr og 25.000 gir skattefradrag om du opplyser om navn og fødselsnummer i forbindelse med at du donerer på spleisen. 

MannsForum vil sørge for å innberette beløpene til skatteetaten. 

Hjelp oss med å hjelpe alle foreldre utsatt for samværssabotasje og gi ditt bidrag i dag!

Med vennlig hilsen styret i MannsForum.

Exit mobile version