HjemSamværssabotasjeSamværssabotasje på TV2 i kveld: - Er blitt et samfunnsproblem

Samværssabotasje på TV2 i kveld:
– Er blitt et samfunnsproblem

Ni av ti advokater opplever ofte eller med jevne mellomrom i foreldretvister at barn blir hindret i å ha samvær med begge foreldrene, viser undersøkelen nyhetskanalen har utført.

På nyhetene kl 21.00 i kveld, 02. april, var TV2s hovedinnslag en ny sak om samværssabotasje.

– Samværshindring er et samfunnsproblem, mener advokatforeningen og stortingspolitikere som er rystet over omfanget, fortalte nyhetsanker Yvonne Fondes til TV2s seere for få minutter siden.

Advokatene selv overrasket

Hanne Skråmm Espeland er leder i advokatforeningens lovutvalg for familie, arv og skifte. Hun forteller til TV2s Haakon Eliassen at foreningen selv ble overrasket av resultet av undersøkelsen som TV2 og advokatforeningen har utført. Hun kaller resultatet “omfattende”.

– Oppsiktsvekkende og nedslående, uttaler Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) til TV2 om resultatet av undersøkelsen.

Barneminister Kjell Ingolf Ropstad (Krf) innrømmer overfor TV2 at han ikke har oversikt over hvor mange barn som blir rammet av samværshindring. Og at han heller ikke har satt igang noen undersøkelser om hvor mange barn og foreldre som rammes.

“Maria” følte seg rettsløs

– Jeg har følt meg rettsløs og veldig alene, sier “Maria” til journalist Haakon Eliassen i reportasjen. “Maria” er en mor som er blitt utsatt for samværssabotasje, også omtalt som samværshinding, som Norge har blitt kjent med via TV2s reportasjer om tematikken.

Seerne får også bli med inn i stortingssalen og høre politikerne Åslaug Sem-Jacobsen (Sp), Kristin Ørmen Johnsen (H), Silje Hjemdal (Frp) og Trond Giske (Ap) uttale seg om samværssabotasje, som siden i fjor høst har vært et hyppig tema hos TV2.

Vi anbefaler alle MannsForums leser å gå inn på TV2.no for å lese mer om den svært interessante saken. Direkte link finner du øverst i teksten i denne saken, eller du kan klikke her.