HjemNettavisSamværssabotasje og barnebidrag: - Godtar ikke at dette feies under teppet

Samværssabotasje og barnebidrag:
– Godtar ikke at dette feies under teppet

Familie- og kulturkomiteens medlem Silje Hjemdal (Frp) sier det vil være en farlig tendens dersom et sterkt juridisk fagmiljø nå bare avfeies på sine alvorlige anklager i bidragssaken.

Hjemdal håper på bred politisk velvilje for å finne ut om NAV faktisk feilpraktiserer eller ei i forhold til barnebidrag og samværssabotasje.

– Det ville jo være veldig spesielt om stortingspolitikerne nå bare skulle si “vi vil ikke vite mer”, sier Hjemdal på telefonen til MannsForum etter dagens TV2-nyheter.

Reagerer sterkt

Stortingspolitiker Hjemdal reagerer på at flere av landets juseksperter er svært uenige i barne- og familieminister Ropstads brev til familie- og kulturkomiteen.

– Det er mulig det er rom for flere tolkninger her. Nettopp derfor er det viktig å få avklart denne saken en gang for alle. Jusekspertene sier Ropstad feilinformerer Stortinget om den omstridte NAV-praksisen. Dette er meget alvorlige anklager. Jeg som ombudskvinne og som folkevalgt kan ikke lukke øynene for dette. Det ville vært fryktelig arrogant, sier Hjemdal og legger til:

– Hvis vi ikke tør å virkelig undersøke dette, er det jo å feie ting under teppet. Det kan jeg ikke godta. Alle fakta må på bordet.

Slipper ikke tak

Hjemdal arbeider videre med saken i tiden som kommer.

– Uansett hva utfallet blir her, oppfatter jeg at det er en bred politisk enighet om at regelverket uansett må endres. Vi har saken til behandling i familie- og kulturkomiteen i morgen. Da vil vi vite mer konkret hvordan partiene stiller seg.

MannsForum følger naturligvis sakens utvikling videre i tiden som kommer.