HjemNettavisStor gave til Kamerathjelpen

Stor gave til Kamerathjelpen

1.000.000 kroner i støtte fra Stiftelsen Dam til MannsForums «Kamerathjelpen» må kunne betegnes som en presang av de sjeldne.

– Det er knallbra! Vi ble veldig glade for denne bevilgningen fra Stiftelsen Dam, som kom midt i desember i fjor. Endelig er det noen som anerkjenner menns behov også, sier Ole-Petter Olsen, som er kamerathjelpskoordinator i MannsForum. Pandemien la en midlertidig stopper for videreutviklingen av hjelpetilbudet, men nå er det igjen klart for bånn gass.

Kamerathjelpen er MannsForums eget likemannsarbeid. De drifter et samtaletilbud via telefon 33 33 70 00 og tar også imot elektroniske henvendelser via e-post til  [email protected].

Flere hjelpere – nye kurs

– MannsForum blir kontaktet av menn og kvinner som trenger hjelp og støtte i egen sak. Vi planlegger derfor å avholde et nytt kamerathjelpskurs i Oslo helgen 27. og 28. november. Her vil det være plass for rundt 20 kursdeltakere. Kurset er naturligvis åpent for både menn og kvinner som ønsker å bli kamerathjelpere. Og MannsForum dekker både reisen til Oslo, overnatting og mat underveis, forteller Ole-Petter Olsen.

Kamerathjelpskoordinator:
Ole-Petter Olsen i MannsForum.

Selve kursstedet og mer nøyaktig informasjon vil bli gitt til de som får delta på kurset. Og om du er interessert – da sender du en e-post til [email protected] og melder din interesse der. Olsen håper nå naturligvis at innboksen fremover vil renne over av potensielle kamerathjelpere.

Støtter livsviktig tilbud

– Vi vil rette en stor takk for at Stiftelsen Dam har valgt å støtte et så livsviktig tilbud til menn, som kommer kvinner til gode om de henvender seg og ber om hjel, sier Olsen og legger til:

– Kamerathjelpen er det eneste hjelpetilbudet som er rendyrket og rettet mot menn. Men vi avviser selvsagt ingen. Vi har hjulpet flere kvinner som har hatt problemer også, poengterer han. For Olsen er det nemlig viktig at alle, uansett kjønn, vet at de er velkomne til å henvende seg til Kamerathjelpen.

– Vi har også fått enkelte private donasjoner til Kamerathjelpen. Derfor retter vi også en stor takk til disse giverne. Gaver til Kamerathjelpen eller til MannsForum på over 500 kroner gir skattefritak, siden vi er registrert og godkjent i frivillighetsregisteret og i skatteregisteret, minner han om.

Kommer til stor nytte

Mennene leder den sørgelige selvmordsstatistikken med stor overvekt i Norge. Tallene er en del av det scenarioet som ligger bak hjelpetilbudets arbeid. Kamerathjelpen vil selvmordsraten til livs.

Hjelpearbeidet har drevet i mange år på et slags «sparebluss». Uten særlig midler og på et rent idealistisk grunnlag. Dette arbeidet vil nå fortsette, men med mer midler å ta av.

– Nå får vi muligheten til å kurse og utdanne enda flere kamerathjelpere. Vi kan gi faglig påfyll til dem som allerede er aktive hjelpere. Det kan bli flere lokale grupper og bedre verktøy å jobbe med. Vi ønsker også å samarbeide mer med eksisterende organisasjoner, sier Olsen, som lover både giverne og brukerne følgene:

– Vi skal få skikkelig bra uttelling for disse pengene!