HjemNettavisGuttekrisa på norsk

Guttekrisa på norsk

Han er omtalt som en av verdens hundre viktigste tenkere, har doktorgrad i samfunnsvitenskap og flere tiår med kjønnsforskning bak seg. Warren Farrells stemme kan ikke ignoreres i kjønnsdebatten. I boka «The Boy Crisis» slår han alarm på guttenes vegne.

Farrell (bildet) beskriver i boka fra 2018 det vi her hjemme kan kalle “guttekrisa”. Trøbbel på fire forskjellige hovedområder kan til sammen danne den perfekte stormen i livet til gutter og unge menn, der de blir rammet av krisa i sin fulle kraft. Det handler om psykisk helse, fysisk helse, økonomisk helse og utdanning.

MannsForum vil ta deg med gjennom personlige eksempler som viser hvordan Farrells teori er reell og berører gutter også i Norge. Guttekrisa er nemlig et globalt fenomen i hele den vestlige verden og forholdene Farrell beskriver, forekommer også i Norge. I tillegg vil vi dele utdrag og teori fra «The Boy Crisis» oversatt til norsk.

Innholdet er gjengitt med tillatelse fra Warren Farrell.

Vi begynner på punktet som omhandler utdanning, og ser på hvordan frafall i videregående opplæring oppleves og kan forhindres og hvordan vi kan hjelpe gutter med overgangen fra å være en arbeidshelt på jobb som bestefar var, med tungt fysisk arbeid, til en mer moderne tilnærming for gutter på skole og i arbeidsliv.

Guttekrisa er en varslet krise – men også en krise som kommer med en løsning.

Utdanning:

En av fire dropper ut

Frafall og utelukkelse-spiralen

Fysisk helse:

Med en fot i graven

Dødsårsak: Mann

Psykisk helse:

Psykisk helse – i full fart utfor stupet

Økonomisk helse:

Økonomisk helse – kjærlighet har sin pris

Boken anbefales for fedre, mødre, tanter, onkler, besteforeldre, for alle som har en gutt eller ung mann i livet som de bryr seg om. Vil du kjøpe boka, finner du den her:

The Boy Crisis