HjemNettavisMannsforums nettavis i 2021

Mannsforums nettavis i 2021

I januar 2021 har Mannsforums nettavis vært i drift i et og et halvt år. Vi har ristet av oss de fleste barnesykdommene, og går fra å være en undergrunns nettavis på nullbudsjett, til å bli en mer etablert aktør med erfaring og tydeligere målsetninger.

En spesiell takk til Fritt ord for pengestøtten i 2021. Det opplever vi som både en annerkjennelse og en støtte, og vi lover å få maksimalt ut av hver eneste krone: Vi skal levere sterkt på journalistisk innhold, vi skal våge mere, grave dypere, og styre rett mot de temaene som vi mener dagspressen bevist navigerer utenom. I 2021 tar vi syvmils-steg på vei til å bli den nettavisen vi ønsker å være.

I 2021 får vi flere skribenter og større arbeidskapasitet: Ivar Bu Larssen blir vår faste månedlige spaltist. Vi får enda en freelance journalist med på laget, og vi introduserer en debatt-serie med inviterte gjesteskribenter, først ut er Jesper Lohse – Landsformand for Foreningen Far i Danmark

Fra samfunnsdebatten:

Hvorfor blir ikke guttenes problemer tatt seriøst? – spør Eivind Nejad-Trondsen (15) i Aftenposten.

Vi tør ikke si det vi egentlig mener, når ble debattrommet så forhåndsdømmende, autoritært og hardt? – spør økonomistudent Halvor Mjøen Berg og lærerstudent Eivind Galdal i Bergens tidene.

Det er veldig gledelig å se at yngre generasjonene engasjer seg, og vi stiller oss støttende bak spørsmålene. Tiden er overmoden for en bredere og mer inkluderende samfunnsdebatt.


At kvinnehelse har lavere prioritet enn mannehelse, er en vedtatt sannhet det ikke stilles spørsmål ved i dag. Hvor vanskelig det er å utfordre påstanden viser denne artikkelen om menn og prostatahelse, som er blitt avslått av Aftenposten, Dagbladet, VG, BT, Klassekampen og NRK- Ytring.

Tanken om at kvinnehelse er lavere prioritert tilhører Simone de Beauvoir; “Det annet kjønn” fra 1949 – relevante spørsmål i en tidsalder hvor alle forskere og leger fortsatt var menn. Vi skriver ikke lengre 1949, og 70 år har forandret samfunnet totalt. Kvinnespørsmål er ikke lengre lavt prioritert men dominerer i samfunnsdebatten, og i dag er nesten 3 av 4 av alle medisinstudenter kvinner.

Men mytene lever videre, og de skjermes visst for både statestikk og fakta, om det stilles for nærgående spørsmål. NRK tilbakeviste påstanden i sin “Fem myter om likestilling”. En mytedrevet likestillingsdebatt er selvfølgelig uredelig, men en mytedrevet helsedebatt koster menneskeliv. Mindre alvorlig er det ikke.


Takk for alle støtte-mail vi har mottat om den pågående barnebidrags-skandalen, det er trist å lese personlige historier til mennesker som er blitt overkjørt av byråkratisk arroganse og aldri lyttet til. Det er tilsvarende flott å bidra til å sette søkelyset på en så inhuman saksbehandling som NAV har praktisert – og det på helt uriktig grunnlag.

Takk til alle leserene våre! Vi når stadig flere lesere, det er vi veldig stolte av, og som nettavis lover vi å jobbe innbitt videre for viktig saker, også i 2021.

Vemund Vennestrøm, redaktør i Mannsforums Nettavis