HjemNettavisSamværssabotasje og barnebidrag: Nav vil se på bidragsreglene på nytt

Samværssabotasje og barnebidrag:
Nav vil se på bidragsreglene på nytt

TV2 brakte i kveld nyheten om at Nav nå erkjenner at det er grunn til å se på reglene for utregning av barnebidrag i saker med samværssabotasje.

Det var på 21-nyhetene på kanalen at et intervju med arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holter ble vist. Den fullstendige TV2-saken og videoen finner du her.

I flere saker har TV2 og deres journalist Haakon Eliassen fortalt om hvordan noen bostedsforeldre velger å sabotere samværet med den andre forelderen. Det er det nemlig penger å tjene på.

NAV med kuvending

– Jeg ser at sett fra den forelderens side, som har blitt hindret i samvær med sitt barn, så virker dette urimelig, sier Holter.

Nav-direktøren har tidligere forsvart etatens praksis, blant annet i leserinnlegg i Nettavisen. Der har Nav-ansatte Lillian Skrede, MannsForums styremedlem Christian Jessen og Nav-direktør Holter tidligere braket samme i spaltene med sine debattinnlegg.

Arbeids- og velferdsdirektøren innrømmer nå overfor TV2 at dagens regelverk i enkelte tilfeller vil kunne være et økonomisk intensiv for å hindre samvær hos den andre parten. Han berømmer kanalen for å ha fått frem de store dilemmaene i disse sakene.

– Navs rolle i dette er jo at bidragene forvaltes riktig. Jeg ser også at det kan slå ut slik at det kan være urimelig, uttaler Holter på TV2-nyhetene i kveld.

Ropstad erkjenner problemet

Også barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad virker å ha inntatt en ny holdning til problematikken.

– Vi vil se på hva som er mulig innenfor dagens lovverk for å unngå at du på mange måter premieres hvis du saboterer et samvær ved at du kan få økt bidrag, sier Ropstad på TV2.

Arbeids- og velferdsdirektøren viser på TV2 nyhetene i kveld til den nye barneloven som skal utarbeides.

– Min vurdering er at det nå er lurt å se på dette regelverket. Gå inn og se på de mange ulike hensynene som skal ivaretas godt og de ulike situasjonene som regelverket skal dekke, uttalte han på kveldens nyhetssending.

Barnebidragsinnkrevingen ved samværssabotasje er nå på vei inn i rettssystemet via et massesøksmål som MannsForum står bak.

Hans Christian Holter sier han synes alle avklaringer omkring regelverket er bra og imøteser en slik avklaring.

Her kan du lese TV2s fullstendige sak og se kveldens nyhetsinnslag.