HjemNettavisBrødre drept på Lørenskog: Mor dømt til 21 års fengsel i...

Brødre drept på Lørenskog:
Mor dømt til 21 års fengsel i tingretten

Kvinnen som i fjor sommer kvalte barna sine etter et samlivsbrudd, er idømt lovens strengeste straff av Romerike og Glåmdal tingrett.

Dommen er i tråd med statsadvokat Ane Evangs påstand under avslutningsprosedyren da saken gikk for tingretten 31. mai til 4. juni. Evang uttalte i retten at moren var drevet av hevntanker overfor far etter samlivsbruddet.

Det var i juli 2020 at mannskap fra brannvesenet oppdaget de to døde barna liggende i morens dobbeltseng. Moren hadde kvalt dem begge, knivstukket seg selv og forsøkt å sette fyr på dobbeltsenga. Til tross for at kvinnen hadde teipet igjen ventiler og fjernet brannalarm, ble sprinkleranlegget utløst og brannen oppdaget.

Da hjelpemannskaper kom til stedet, nektet moren å forlate leiligheten og hevdet at det var eks-mannen som hadde gjort ugjerningene. Faren ble kort tid etterpå arrestert. Mens han var lagt i håndjern fikk han vite at sønnene hans var døde og at han var siktet.

Kvinnen hadde ved flere anledninger truet med å bruke barna som våpen mot faren i etter samlivsbruddet.

TV2 omtalte i dag dommen i denne saken. Kvinnens forsvarsadvokat, Gunhild Lærum, sier til TV2 at moren foreløpig ikke har tatt stilling til ankespørsmålet.

Kvinnen i 30-årene har siden pågripelsen vært tvangsinnlagt på psykiatrisk sykehus og vært under kontinuerlig overvåking på grunn av selvmordsfare.