HjemMeningerHva nå, lille seigmann?

Hva nå, lille seigmann?

Av Henning Ness, Litteraturkritiker i NY TID

“Debattinnlegg formidler ikke Mannsforum eller nettavisens offisielle syn, men representerer i sin helhet skribentens personlige meninger”

Lille søte seigmann: Du har nå fylt femti år, og fremdeles er du like singel. Riktignok har det kommet seigdamer i posen, men det er ikke deg de vil ha. Du er rett og slett for feminin. Du har prøvd så mange ganger å få en seigdames oppmerksomhet, men det virker håpløst. De respekter deg rett og slett ikke. De vil mye heller ha en som er høy og mørk, men som knekker på midten når han blir presset. Du gjør alt feil. Du blir forelsket med en gang, og kommer med høylytte kjærlighetserklæringer etter en uke.  Du setter dem på pidestall, og dyrker dem som guddommelige objekter. Du savner en kvinne i livet ditt, lille seigmann, og du savner henne så mye at det gjør vondt i den lille seigmannsjelen din. Det er vondt å se hvordan du strever. Du håper at ingen legger merke til hvor lav selvtillit du har, men det står skrevet utenpå deg. Seigdamene vil helst ut av posen, selv om de sier noe annet offentlig. De sier at likhet er at alle er i samme pose. Men de søker bare menn som befinner seg utenfor posen. Så kommer det en mann og åpner posen og napper ut en av seigdamene så hun hviner av fryd. Hun har slett ingenting imot å bli spist levende, det er faktisk det hun lengter etter.  Men du er bare en liten, sukret mann i en liten pose, som har gått i den fellen å tro at det er en slik mann damene vil ha. De kan nok ha det morsomt med deg en liten stund, men så går de lei, og du blir sittende såret tilbake med de feminine seigmannfølelsene dine. Femti år, barnløs og uten seigdame.  

Hva nå, lille seigmann? Du går en barnløs fremtid i møte. Snart kommer din lave selvfølelse til å spise deg opp innenfra. Det beste er nok at du gjør deg hard og uspiselig. Så kanskje du ender opp som seigmannutgaven av Clint Eastwood. Da først kan du håpe på at en seigdame vil kaste øynene sine på deg. Ingen vil ha en sur og selvmedlidende seigmann. Så fortsett å være blid, eller sørg for å bli hard som stein.  Så kanskje du slipper ut av den klamme samfunnsposen. Og blir spist av en skikkelig kvinne.