HjemNettavisSigurd fåkke pult - en støtteerklæring til unge menn

Sigurd fåkke pult – en støtteerklæring til unge menn

Opprinnlig publisert: https://miniblogg.no/kjaerlighetsnormen

Blogpost fra Kjærlighetsnormen:

Støtteerklæring til unge menn som ikke får pult

Sigurds jakt etter et ligg er underholdning på TV. Kvinner har fått spalteplass og fått stemple serien som kvinnediskriminerende. En kvinnelig sexolog mener det er et problem at en del menn er sene med å debutere. «De debuterer sent fordi de isolerer seg med dataspill», fortsetter hun. Etternølerne må ut av sine «mancaves» og øve mer på å sjekke opp damer.

Lar man seg provosere av Sigurd har man trolig oversett at tragikomikken oppstår fordi han ikke handler i tråd med sin egen personlige integritet. Vi ler av ham og fordi vi får vondt av ham. Han går på akkord med seg selv i jakten på sin seksuelle debut. Han setter seg selv i et dårlig lys og behandler andre på en måte som ikke er greit, selv om vi tror han i utgangspunktet er en ålreit fyr med gode verdier. Hadde han ikke begynt å føle seg annerledes og mislykket så hadde han sannsynligvis latt være den desperate jakten og fremdeles utsatt sex til han fant kjærligheten.

La oss kalle det ganske allmenne idealet med å vente med sex til man finner kjærlighet for kjærlighetsnormen.

Kjærlighetsnormen gir oss et råd; Investere i tid og følelser før sex.

For de fleste er sex en aktivitet som primært foregår innenfor kjærlighetslivets rammer, og det er den ene aktiviteten vi bare gjør med kjæresten når vi er i et forhold. Kjærlighetsnormen skal hjelpe oss å ivareta sex som et eksklusivt krydder for kjærlighetslivet, fordi hvis sex er eksklusivt så blir det også et mer kraftfullt lim mellom to kjærester.

Det er nok en hensikt med TV-serien å skape debatt, men at det var incel kultur med sosial isolasjon og dataspill man ønsket debattert, det tror jeg ikke. Det var heller noe bakenforliggende og mer grunnleggende.

Antall sexpartnere nordmenn har gjennom livet kartlegges av FHI med jevne mellomrom, og resultatene av slike studier hinter om hva som egentlig er Sigurds problem. Medianen ligger på cirka 7 sexpartnere for begge kjønn. Fordelingen rundt medianen er ulik for skjønnene, og det er dette som er den avslørende detaljen. Kvinnene samler seg rundt sin median, det vil si at de fleste kvinner har rundt 7 sexpartnere i livet. Mennene derimot er mer spredd utover og danner to grupper i hver sin ekstreme ende. I den ene enden er de som har veldig mange sexpartnere. I den andre enden er de som har ingen eller veldig få partnere. Denne fordelingen viser at det for mannen ofte er enten eller; enten er han «uerfaren» og har hatt få sexpartnere eller så blir han isteden hva kvinner liker å kalle en «fuckboy».

Årsaken til polariseringen er den samme som ligger bak at en del menn debuterer seint. Mannen skal ha den aktive rollen i den seksuelle kurtisen og må aktivt kurtisere kvinner for å få sex.

Mange menn etterlyser mer likestilling i denne rollefordelingen og ønsker at flere kvinner tok mer ansvar og sjekket opp menn. Selv tror jeg det er en biologisk forskjell som gjør mannen grunnleggende mer offensiv enn hva kvinnen er i jakten på nye sexpartnere. Den biologiske forklaringen er at det i mannens seksuelle vesen er nedarvet egenskaper fra polyamorøse menn, fra forfedre som spredte sine gener til mer avkom enn de selv kunne passe på. Dette i kontrast til kvinnene som alltid er blitt forhindret i slik masseformering fordi de blir fanget med barn i magen.

Rollefordelingen i kurtisen har to konsekvenser for mannen. For det første får han altså ikke pult uten selv å jakte. For det andre må han gjøre et viktig valg av jaktstrategi. Valget dikterer konsekvenser. Ikke bare for hvor mange kvinner han skal ha sex med, men kan hende også for hva slags type menneske han skal være. Skal han følge kjærlighetsnormen og søke kjærlighet før sex, eller anser han kjærlighet som en så sjelden hendelse at han ikke orker å vente og derfor like godt skal jakte på bare sex? Å få en kvinne til å takke ja til tilbud om uforpliktende sex krever for de fleste menn ferdigheter og idealer som ikke er medfødt, så det må øves inn, akkurat som sexologen sa.

Mange menn tar det et steg lenger og velger å akseptere at veien til senga med en del kvinner kan kreve list og det kan kreve kynisme. Det kan i verste fall kreve at man lyver om hvilke kort man har på hånda. Man aksepterer en kalkulert risiko for at enkelte av kvinnene man får ligge med vil føle seg bedratt. Kort sagt må en fuckboy som regel velge å gi mer faen i andres følelsesliv og sette egne seksuelle behov først.

Kvinner har derimot få problemer med å få pult. Det de må streve med er å velge mellom hvilke tilbud de bør avstå fra og hvilke tilbud de helst ikke vil gå glipp av. Om det er en fuckboy eller en mulig kjæreste som kommer med neste tilbud, det rår de ikke over. De fleste kvinner søker følelser før sex. Antakeligvis ligger dette programmert i deres biologiske drifter, for i tilfelle barn i magen bør far være av typen som blir.

Kvinner snakker ofte om å følge en middelvei, en middelvei der kjærestesex er idealet, men der sex heller ikke er mer høytidelig enn at man kan unne seg sporadisk tilfeldig sex. Det er og typisk å høre fra kvinner det som sexologen sier; de ønsker seg at de mer tilbakeholdne «snille» mennene må komme ut av hiene sine og øve mer på å sjekke dem opp. Men en snill, omtenksom og empatisk mann som skal ut å lære seg å få kvinners seksuelle gunst uten andre forpliktelser, risikerer å være mindre «snill» når kunsten er lært. En kvinne skal lete lenge for å finne en mann som er både drømmeprinsen på den hvite hest og en effektiv sjekkeartist i en og samme person.

Om alle menn tar utfordringen til sexologen og bruker mer tid og krefter på å sjekke opp damer, da risikerer kvinnene at prevalensen av fuckboymentalitet øker ytterligere blant menn.

Derfor vil jeg heller gi kvinnene en mer hensiktsmessig oppfordring i retur; Bli flinkere til å investere i tid og følelser før sex. La meg liste opp noen fordeler kvinner kan innkassere om de holder seg strengere til kjærlighetsnormen.

Fuckboys vil sjeldnere få snøret i bånn. Livet som pickup artist vil fremstå mindre attraktivt og flere menn vil velge bort den polyamorøse jaktstrategien og flere av de mer uerfarne mennene vil kanskje driste seg i gang med kurtise, for å oppnå både kjærlighet og sex.

Umiddelbare egenskaper som utseende og sexappeal vil ha mindre betydning, og dypere egenskaper som intelligens og empati vil få større betydning. Kvinner vil i mindre grad blitt sett på som seksuelle objekter, og de vil bli mindre utsatt for dagens seksuelt pregede skjønnhetspress. Menn vil ha mindre nytte av sine påfuglegenskaper og vil isteden oppdras til å bli bedre medmennesker for å få sex.

Dersom en kvinne krever av en kurtiserende fuckboy at han investerer i mer tid og følelser før sex så vil han enten gi opp sex med henne og lete videre, eller han kan også bli så lenge i kurtisen at han får følelser for henne. Kjærlighetsnormen oppdrar menn. Skal en kvinne finne ut om hun blir kurtisert av en fuckboy eller av en mann med mer romantiske ambisjoner, da er trikset å la ham vente, for slik siles en fuckboy bort, eller han modnes så han endelig kan slå rot.

Kjære alle unge menn som er i Sigurds situasjon, måtte mange kvinner lese denne teksten, fordi dere fortjener forståelse for at dere ennå er uerfarne fordi dere tatt noen gode valg, og hvert fall unngått noen dårlige valg. Dere har avstått fra å bli dårligere mennesker for å oppnå mer sex. Kvinner idealiserer egentlig menn som dere.

Unge mann, myten om at ferdigheter i kurtise gir ferdigheter i senga, samme myte som får kvinner til ønske sex med «erfarne» menn, den skal du knuse når du gir kjæresten eksklusiv nytelse drevet av din uforløste seksuelle lidenskap. Kanskje vil hun da forstå at du har ventet delvis for hennes skyld.

Er du plaget av misunnelse mot mer promiskuøse menn skal du minne deg selv på at du blir lurt av en biologisk drift. Kvinner bruker prevensjon i dag, så du taper ikke lenger i kampen om tilværelsen. Ikke bli desperat som Sigurd blir. Du skal få pult, og du skal få pult så mye at du går lei før overgangsalderen kommer og lysten faller. I motsetning til kvinner har du ingen biologisk klokke som tikker, du beholder din fruktbarhet inn i alderdommen. Du vil faktisk modnes som god vin, for alder er ikke til hinder for deg slik den er for en kvinne. Når du har din mastergrad, din lederstilling, og din formue, og samtidig har holdt på dine beste personlige egenskaper, da vil du være ettertraktet og du skal få din drømmedame. Så fortsette å følge kjærlighetsnormen, det er en rettesnor som bringer godt med seg, for deg og din kjære, og for kvinner og menn generelt.

Republisert med tilatelse fra: https://miniblogg.no/kjaerlighetsnormen